Covid-19 — noile reguli de intrare în Belgia (din 23.06.2021)

Șoferii de tir nu mai sunt obligați să completeze formularul «Public Health Passenger Locator Form» chiar și în cazul în care timpul de ședere în Belgia depășește 48 de ore. Formularul „Business travel abroad“ (”Călătorie de afaceri peste hotare”) nu mai este folosit de șoferii de tir pentru o ședere mai mare de 48 de ore în Belgia.

Transportarea unei încărcături se consideră ”un motiv rezonabil”, care permite traversarea teritoriului Belgiei (drept dovadă poate servi scrisoarea de trăsură sau CMR-ul). Șoferii ce intră în Belgia din zona roșie sau orange, nu sunt obligați să treacă testul sau să intre în carantină.

Șoferii de tir sunt scutiți de interdicții pe timp de noapte, dar trebuie să prezinte un certificat corespunzător de la angajatorii lor. De exemplu, ”Certificate for International Transport Workers” (Certificat de lucrător în Transport Internațional Rutier) sau CMR-ul pentru încărcătura curentă. La momentul actual pe teritoriul Belgiei nu este interdicție de a circula pe timp de noapte.

Sursa: https://www.svg.de/meldungen/corona-bedingte-besonderheiten-im-internationalen-gueterverkehr